Qui som?

Arran Vilanova i la Geltrú som el nucli a la nostra ciutat de l’organització de l’esquerra independentista ARRAN.

Com sorgeix a Vilanova?

Després del procés de confluència entre Maulets i Cajei, l’antiga Assemblea de Joves de Vilanova passa a convertir-se en Arran Vilanova. L’herència que pren la nova organització a la nostra vila prové dels nombrosos anys de lluita juvenil al carrer de l’ Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú.

Portem doncs poc més de deu anys oferint una alternativa crítica al sistema econòmic, social i polític en el qual vivim. Treballem per ser un espai constituït i consolidat com a eina i altaveu del jovent vilanoví, que serveixi per compartir inquietuds sobre tots aquells temes que ens afecten com a joves, com a catalans, com a dones, com a treballadores o estudiants o com a immigrants. Volem ser un espai que ofereixi l’oportunitat de proposar alternatives a tots aquests problemes i des d’on de lluitar per una ciutat més justa, igualitària, democràtica i sostenible. El debat, la participació i la presa de decisions col·lectives són les nostres primeres armes per donar resposta i aportar solucions a les problemàtiques que ens afecten de forma més directa.

Per a què lluitem?

Arran Vilanova vol ser l’eina política del jovent vilanoví, l’alteveu de les nostres inquietuds i l’espai de debat i reflexió sobre tot allò que ens preocupa com a joves. Partim doncs de tres eixos irrenunciables i indestriables.

  • Independentisme. Prenem com a marc territorial els Països Catalans de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. Cal fer front a les agressions continuades que patim des de fa més de tres cents anys per part de l’Estat Espanyol i Francès a la nostra cultura, llengua i identitat. Treballem per assolir l’alliberament nacional dels PPCC com a resultat de la lliure voluntat dels seus ciutadans i ciutadanes.
  • Socialisme. Volem acabar amb tot allò que representa el sistema capitalista, un sistema basat en  l’explotació que exerceix una minoria dominant envers a la classe treballadora, adormida i silenciada pels aparells  de l’estat i pels mitjans de desinformació. El poder popular haurà de lluitar per la democràcia, per la igualtat social, econòmica i política i per l’eliminació de les desigualtats per raó de sexe, d’orientació sexual o de procedència.
  • FeminismeCal combatre i destruir l’imposició històrica del sistema patriarcal com a pilar del sistema capitalista, fonament de l’existència de la família basada en la submissió del sexe femení envers les voluntats i interessos del masculí. Hem de fer front a la violència sexista i homòfoba. Cal condemnar les desigualtats laborals existents per raó de sexe i hem de treballar per eliminar els discursos sexistes que existeixen en la nostra societat.

També considerem com a pròpies la lluita ecologista, per un habitatge i treball dignes, la lluita antifeixista, per l’educació pública i popular, l’antiracisme i la solidaritat internacionalista.

A Vilanova i la Geltrú i arreu dels països Catalans, el jovent seguem ARRAN!

548406_279672488811046_1363672302_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: