Cap excusa pels feixistes, cap respir per als capitalistes! Avui com ahir, no passaran!

antifaFINAL (1)

En l’actual context de crisi del sistema capitalista, els discursos racistes i xenòfobs tornen a estar a l’ordre del dia de l’escenari polític Europeu i també català: als Països Catalans ho veiem clarament amb el partit de Le Pen a la Catalunya Nord i amb PP, C’s i UPyD i PxC a la resta del país.

El discurs polític d’odi feixista acostuma a anar acompanyat de la violència d’organitzacions neonazis i ultradretanes que fa mesos proven d’estrènyer llaços principalment amb el feixisme italià i amb els neonazis grecs d’Alba Daurada. Podem vore reflectits aquests contactes relativament recents en l’intent de materialitzar un front comú feixista a l’Estat espanyol (Amanecer Dorado) o en l’obertura de casals com són Zona Cero a Castelló de La Plana o el Casal Tramuntana al Barri del Clot de Barcelona i la seva integració en el “proyecto impulso”, imitant l’estratègia del feixisme autònom italià de Casa Pound. A la nostra vila, Vilanova i la Geltrú, i a mans d’un exdirigent de PxC, sembla que un nou partit de caire racista i espanyolista vol entrar en l’arena política municipal. S’autoanomenen “Catalunya despierta ya!” i basen el contingut del seu programari polític en l’odi racial i la necessitat de vetllar tant sols pel benestar dels ciutadans “autòctons”, a més d’un intransigent odi a qualsevol idea que vulgui qüestionar l’unitat de l’Estat Espanyol.

Tot açò, s’ha revifat en gran part per la impunitat de la que gaudeixen les accions neonazis i el discurs racista en general. Són molts els companys de lluita agredits a mans del feixisme inútil i intolerant.

Però és l’assassinat de Guillem Agulló, veí de Burjassot i militant de Maulets, l’atac més dur que hem rebut. Va morir a mans d’un grup de neonazis a Montanejos l’11 d’abril del 1993 i el seu assassinat va comptar amb el beneplàcit dels poders fàctics de l’Estat. El seu assassí tan sols va complir quatre dels 14 anys als quals va ser condemnat a presó i ara es troba imputat en l’operació Panzer. Aquest fet demostra la impunitat amb la qual compten els agressors feixistes.

Des d’Arran Vilanova volem mostrar el nostre rebuig a la violència feixista i racista sense sentit i recordar el company Guillem assassinat covardament fa gairebé 20 anys. A la Plaça de la vila resta penjada una pancarta en honor seu i en un carrer de la ciutat, el del Duc d’Ahumada (fundador de la Guàrdia Civil), hem canviat el nom pel del Guillem.

Perquè tenim memòria i no oblidem les agressions que es produïren i encara a dia d’avui seguim patint. Perquè entenem la lluita antifeixista com a nostra i apostem per la conscienciació col·lectiva i l’acció directa.

Per Guillem i per totes les víctimes del feixisme i el racisme d’ací i d’arreu del món.
Perquè 20 anys no ens han fet oblidar-te!

Cap excusa pels feixistes, cap respir per als capitalistes!
Avui com ahir, no passaran!

IMG-20130312-WA0004

2013-03-11 21.11.13

 

 

 

Advertisements

Posted on March 14, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: